Godalni kvartet Tartini
40 let                
1983 - 2023  

     Uradna stran Godalnega kvarteta Tartini    

 

 

 

 

 

Godalni kvartet Tartini je prvi zares reprezentativni tovrstni slovenski ansambel, ki je
v zadnjih letih delovanja s svojimi koncerti postal ambasador slovenske kulture na domačih in tujih koncertnih odrih. Z občudovanja vredno zagnanostjo in predanostjo se člani kvarteta posvečajo tej plemeniti zasedbi in se z vrhunsko izvajalsko višino ter prepričljivo muzikalno tehtnostjo naglo približujejo ravni najuglednejših svetovnih kvartetnih sestavov.

Najnovejši snemalni dosežek kvarteta Tartini je realizacija vizionarske ideje Giuseppeja Tartinija, ki je 250 let po njegovi smrti doživela svojo prvo svetovno digitalno izdajo. Žlahtna glasba idejnega tvorca »Scuole delle Nazioni« je z najnovejšim digitalnim albumom Kvarteta Tartini že obšla svet in dosegla mnoge ljubitelje klasične komorne glasbe. Glasbeni »Mojster narodov«, ki je spisal okoli 130 violinskih sonat in več kot 170 koncertov je temelje godalnega kvarteta postavil v štirih neponovljivo lepih »Sonatah à Quattro«. Godalni kvartet Tartini jih ima na repertoarju že od same ustanovitve ansambla, sedaj pa jih je po tolikih letih zahvaljujoč mnogim ugodnim okoliščinam predvsem pa podpori Občine Piran, lahko tudi posnel in pretočil v digitalni zapis.
            Po svetovno dostopnih in preverjenih virih gre za prvi zvočni zapis tega dela v izvirni zasedbi godalnega kvarteta nasploh, kar si godalni kvartet Tartini šteje v posebno čast.


 

 


GODALNI KVARTET TARTINI

Miran KOLBL, 1. violina
Romeo DRUCKER, 2. violina
Aleksandar MILOŠEV,viola
Miloš MLEJNIK
, violoncello

Naslov:

GODALNI KVARTET TARTINI
p.p 66  /  6280 Slovenia
Tel: +386 5 6520 420
Fax: +386 5 6520 421
Gsm: +386 41 698 362
Email


 

KONTAKT: info@tartiniquartet.com

NOVICE - NEWS

Želel-a bi prejemati obvestila


 

INFO DESK za člane  

Copyright 2006 / Izjava o zasebnosti

Webmaster